Gemist: Design Nonfiction

Gemist: Design Nonfiction

Interactieve rondleiding bij de tentoonstelling

Welke invloed hebben nieuwe technieken en technologieën op ontwerp en vakmanschap? Hoe maak je onzichtbare structuren zichtbaar en digitale modellen tastbaar? De expositie Design Nonfiction, van 22 maart tot en met 22 april te zien bij MU, verkent de toekomst van vakmanschap.

Bezoek deze expo met je studenten! Bij deze expo bieden we een interactieve rondleiding aan voor groepen. Aan de hand van de input van professionele ontwerpbureau's verkennen we hoe de wereld, en de designpraktijk in het bijzonder, verandert onder inloed van nieuwe technologieën. We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. En we gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.


- Periode: 22 maart tot en met 22 april 

- Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp, minimale groepsgrootte 15 leerlingen
- Contact: educatie@mu.nl


Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)

Zelfstandig bezoek met je klas

Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 27 maart van 16.00 - 17.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl