Gemist: For Play, Shaping Sexuality

Gemist: For Play, Shaping Sexuality

Speciaal voor de Dutch Design Week hebben we bij MU vanaf 7 oktober de expositie For Play, Shaping Sexuality, die grotendeels nieuw werk van zo’n 30 ontwerpers en kunstenaars bijeenbrengt rondom dit prikkelende thema. For Play verkent op speelse wijze de hedendaagse cultuur van seksualiteit.

De kunstenaars en ontwerpers variëren van gevestigde namen tot studenten of net afgestudeerde ontwerpers die alternatieven aandragen over hoe we om kunnen gaan met onze meest intieme gevoelens en er uiting aan kunnen geven. Het thema seksualiteit wordt op een subtiele manier in beeld gebracht en thema's als culturen, schaamte en het menselijk lichaam komen aan bod. 

Interactieve rondleiding
Deze expositie zal vanwege het thema niet voor elke groep geschikt zijn, maar laat je ook vooral niet afschrikken. Als docent ken je je klas het beste en kun je zelf de afweging maken of een klas hiervoor geschikt is. De interactieve rondleiding door de expositie is onder leiding van Karlijn de Groot, educatief medewerker bij MU, maar zelf ook kunstenaar en binnen haar eigen illustraties werkt zij ook vaak met het thema seksualiteit. Tijdens de interactieve rondleiding geeft zij een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken en gaat de groep erover in (socratisch) gesprek. 

Praktische info:
- Periode: 7 oktober - 13 november 2016
- Duur: 45-60 min
- Voor wie: VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl