Gemist: Life Time

Gemist: Life Time

Biological Clocks of the Universe

De Bio Art & Design Award is een competitie voor jonge kunstenaars en ontwerpers die met veelbelovende biotechnologische projecten de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. De drie winnaars exposeren vervolgens samen met andere kunstenaars hun werk bij MU.

Life Time verkent de tijd in zijn verschillende indelingen en dimensies, van universeel tot persoonlijk, van cellulair tot geologisch – en zelfs astronomisch! Zie hoe de menselijke invloed weggefilterd wordt uit de aarde. Hoor het geluid van de menselijke invloed op de Noordzee. Voel de willekeurigheid van de menselijke maat.

Veel werken in deze tentoonstelling onderzoeken de tijd in samenhang met het leven en geven inzicht van de beperkte tijd die ons mensen gegeven is: een blijk van ontzag voor de immensiteit van wat ons voorging en wat ons allemaal, onverbiddelijk volgt.

Naast het werk van de drie prijswinnaars, is het werk van twaalf andere kunstenaars te zien bij MU. De combinatie van kunst en biotechnologie zorgt ervoor dat Life Time een verrassende expositie is: interessant voor zowel de kunst- als de natuurvakken.

Meer informatie over de BAD award: www.badaward.nl

Interactieve rondleiding
Tijdens de expositie Life Time bieden we doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over Bio Art en de werken. We gaan erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

VTS rondleiding
Op aanvraag bieden wij ook VTS (visual thinking strategies) rondleidingen aan. Hierbij hanteren we een maximum van 15 leerlingen per rondleiding. De kosten zijn € 4,00 per leerling.

Praktische info:
- Periode: 1 december 2017 t/m 18 februari 2018
- Duur: ca 60min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl