GEMIST: Liminal Laws - Addie Wagenknecht GEMIST: Liminal Laws - Addie Wagenknecht GEMIST: Liminal Laws - Addie Wagenknecht

GEMIST: Liminal Laws - Addie Wagenknecht

Solo tentoonstelling

Schilderijen gemaakt door drones, 3D geprinte vazen, een kroonluchter van beveiligingscamera's en een mysterieus, onbemand luchtvaartuig. 

Vanaf 22 april is de solo tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Addie Wagenknecht te zien bij MU. Wagenknecht kijkt kritisch naar grenzen en de regels die daar gelden. Door in te zoomen op digitale netwerken en ontwikkelingen die allerlei nieuwe overgangssituaties creëren, onderzoekt ze het spanningsveld tussen technologie en expressie. 

Computers en nieuwe technologieën besparen misschien veel werk – maar waarvoor? Nemen ze routineklussen over zodat we creatiever kunnen zijn of dwingen ze ons alleen om alsmaar productiever te worden? En wat als machines ons overbodig maken?  De perfecte expositie om hedendaagse onderwerpen als digitale privacy, identiteit en hacken aan te koppelen. Wagenknecht probeert ons door middel van haar werk namelijk te wijzen op de storingen in systemen en netwerken waardoor eerder onopgemerkte grenzen plotseling zichtbaar worden. Dat kan gaan over technologie of het internet maar evengoed over de rol van vrouwen in de samenleving, over vluchtelingen of grotere culturele systemen! Omdat het werk van Addie Wagenknecht op een visueel spannende manier dit soort onderwerpen aansnijdt, biedt het voldoende prikkels voor een interessante discussie!

Interactieve rondleiding.
Tijdens de expositie van Addie Wagenknecht bieden we doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over het werk van Addie, de werken en gaan we erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Praktische info:
- Periode: 22 april tm 19 juni 2016
- Duur: 45-60 min
- Voor wie: PO, VO , MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl