Gemist: Materialising the Internet

Gemist: Materialising the Internet

Het internet is overal. Losgezongen van de website en het beeldscherm dringt het door in onze gedachten, in onze lichamen en in alles wat ons omringt. Digitaal en fysiek vallen steeds meer samen maar wat doet dit met onze beleving en hoe verbeelden we de nieuwe, uitgebreide realiteit? Hierover gaat Materialising the Internet, in MU van 6 oktober tot en met 12 november.

Ruim twintig internationale kunstenaars en ontwerpers maken het internet tastbaar. Ze vertalen virtuele verhoudingen naar real life, gaan aan de haal met de digitale weergave van de werkelijke wereld en demonstreren daarmee het onbevattelijke feit dat beide sferen niet langer gescheiden zijn. 

Koop bij MU een kraslot met kans op wel vijfentwintigduizend volgers of neem een nostalgische tour door de geschiedenis van Geocities– toen alles nog overzichtelijk was. Laat het aura lezen van je smartphone of geef je over aan het opwindende 3D-proza van het additivistische kookboek. Sociaal, absurd, kritisch, formeel of metaforisch hebben de werken ten minste twee dingen gemeen: een scherpe analyse van onze tijd en de hartverscheurende tijdelijkheid van onze perspectieven op een vooralsnog onvoorstelbare toekomst. 

Deelnemende kunstenaars:

Morehshin Allahyari, Jip de Beer, Dennis de Bel, Joshua Citarella, Dries Depoorter, Tom Galle & ART404, Mieke Gerritzen, Jan Robert Leegte, Jeroen van Loon, Lauren McCarthy, Brenna Murphy, Roel Roscam Abbing, Daniel Rourke, Brad Troemel, Clement Valla, Richard Vijgen, Valerie van Zuijlen.

Interactieve rondleiding.
Tijdens de expositie bieden we doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken en gaan we erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Praktische info:
- Periode: 6 oktober - 12 november 2017
- Duur: 45-60 min
- Voor wie: VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl