Gemist: ReShape - Mutating systems, bodies and perspectives

Gemist: ReShape - Mutating systems, bodies and perspectives

Interactieve rondleiding en workshops bij de tentoonstelling

De Bio Art & Design Award is een competitie voor jonge kunstenaars en ontwerpers die met veelbelovende biotechnologische projecten de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. De drie winnaars exposeren vervolgens samen met andere kunstenaars hun werk bij MU.

Als je maar lang genoeg blijft kijken, zie je alles veranderen. Diersoorten, planten, bacteriën, bergketens, continenten en sterrenstelsels - niets houdt zijn vorm voor altijd. Wetenschappers en kunstenaars bestuderen de raadselachtige wisselwerking tussen levende en niet-levende dingen. Als mensen spelen wij steeds meer een onuitwisbare rol in de vormgeving van het leven. In deze tentoonstelling verkennen kunstenaars en wetenschappers de continue transformatie van het leven.

Naast het werk van de drie prijswinnaars, is het werk van negen andere kunstenaars te zien bij MU. De combinatie van kunst en biotechnologie zorgt ervoor dat ReShape een verrassende expositie is: interessant voor zowel de kunst- als de natuurvakken. 


Interactieve rondleiding

Bij de tentoonstelling ReShape bieden we een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de kunstenaar en de werken. We gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Praktische info:

- Periode: 30 november tot en met 10 maart - Duur: ca 90 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp, minimale groepsgrootte 15 leerlingen
- Contact: educatie@mu.nl


Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)

Zelfstandig bezoek met je klas

Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 4 december van 16.15 tot 17.45 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl