Missed: The Objectivist Drug Party & Genomic Intimacy

Missed: The Objectivist Drug Party & Genomic Intimacy

Bezoek MU voor de vakantie: Zach Blas & Heather Dewey-Hagborg

Biotechnologie, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things bepalen nu, op dit moment, het verloop van de 21ste eeuw. Alles draait om informatie: wie heeft het, wie controleert het; wie verzamelt, verkoopt, verzint of lekt het? Zach Blass en Heather Dewey-Hagborg laten beiden op geheel eigen wijze zien wat het (mogelijke) effect is van de interpretatie van informatie. 

De twee tentoonstellingen bij MU stellen enkele uitdagende vragen: Wat maakt ons wie we zijn, bijvoorbeeld en wie bepaalt onze identiteit? Welke kans hebben we tegen een miljardenindustrie die erop uit is om onze informatie te verzamelen en te verkopen of overheden die graag iedereen wilt controleren om (mogelijke) criminelen, terroristen of politieke tegenstanders op te sporen? Deze vragen worden uiteraard besproken tijdens de rondleiding. 

Interactieve rondleiding

Bij de tentoonstelling van Heather Dewey-Hagborg bieden we een interactieve rondleiding met workshop aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de kunstenaar en de werken. We gaan erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Praktische info:

- Periode: 11 mei t/m 8 juli 2018 - Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl

Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)

Zelfstandig bezoek met je klas

Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 30 mei om 16.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: € 5,00 per klas indien alle leerlingen jonger dan 18 jaar zijn. 

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl