MU FlipLab | The Reversed School

MU FlipLab | The Reversed School

In de week van 7 t/m 11 oktober vond het project The Reversed school plaats bij MU.  Drie jongeren van 14-15 jaar maakte vijf ouderen (vier generaties) wegwijs in hun werkwijzen en beeldcultuur.  In een programma van een week kregen de seniors les van de screenagers en maakten zij samen verschillende kunstuitingen zoals urban art, een lipdub en how-to video's. Klik hier voor één van de How To filmpjes die de ouderen maakten.


The Reversed School is een cultuureducatief platform binnen het MU FlipLab, waarin onderzoek plaatsvindt naar kunsteducatie door middel van Reverse Mentoring (hoe ouderen van jongeren kunnen leren en vice versa). Reverse Mentoring d.m.v. kunsteducatie is een nog onbewezen leermethode die mogelijk oudere generaties met de huidige generatie kan verbinden. Bovendien zou deze methode ouderen meer kunnen updaten in de snelle vooruitgang van de 21e eeuw. Masterstudent Kunsteducatie Danny van der Laan onderzoekt in opdracht van MU deze empirische leermethode op het gebied van kunsteducatie voor zijn meesterproef.
Speciaal hiervoor maakte hij een leuke website waar je een compleet overzicht vind van de afgelopen Reversed School, inclusief nog meer How To filmpjes en foto's.

Het volgende experiment zal tijdens MU Open School #2 plaatsvinden in de vorm van een workshop. In 2014 zullen er nog meer experimenten volgen bij MU FlibLab.


Interesse voor deelname aan de workshop tijdens MU open school#2? Meld je aan via vivian@mu.nl