MU x STRP Tour & Talk MBO

MU x STRP Tour & Talk MBO

Inspiratie en nascholing Onderwijsmakers MBO

Naast MU is STRP de stuwende kracht achter Future Cities. Van 30 maart t/m 7 april is het STRP Festival te vinden in het Klokgebouw. STRP is gericht op creativiteit en de toekomst, waarin technologie een grote rol speelt. Vind je als docent de vragen over de toekomst en de visie van kunstenaars hierop belangrijk? Dan is deze Tour & Talk een aanrader! 

Samen ontdekken we de expo van STRP Festival en bezoeken we de talk van Sophia Brueckner; kunstenaar, ontwerper, ingenieur, docent én cyborg. Als software-engineer bij Google heeft ze producten ontworpen en geïmplementeerd die door tientallen miljoenen mensen zijn gebruikt. Tegenwoordig geeft ze les aan de Art and Design School van de University of Michigan. Door middel van sci-fi prototyping, creatief programmeren en haar eigen lesmethodiek verkent Brueckner de controlerende effecten van technologie en manieren waarop we ons besef en begrip hierover kunnen vergroten. Het op deze manier verkennen van de toekomst sluit goed aan op het Future Cities-project, dat we in samenwerking met STRP en diverse MBO-opleidingen vormgeven. Door middel van speculatief design, toekomstgericht denken en het organiseren van een eigen festival laten studenten leeftijdsgenoten nadenken over de toekomst en de rol die zijzelf en technologie daarin spelen.

De middag sluiten we af met een gesprek bij MU waar we de expositie Design Non-Fiction bezoeken, die de toekomst van vakmanschap verkent. Welke invloed hebben nieuwe technieken en technologieën op ontwerp en vakmanschap? Hoe maak je onzichtbare structuren zichtbaar en digitale modellen tastbaar? En hoe geef je ruimte aan deze nieuwe ontwikkelingen in je huidige lespraktijk?

Kosten 20 euro incl. rondleiding STRP expo, koffie/thee, presentatie Sophia Brueckner (Engels), MU expo, borrel en STRP Revisit waarmee je de rest van de week gratis de expo kan bezoeken en jouw introducees korting krijgen.

Aanmelden