MUtate: estafette workshop installatiekunst MUtate: estafette workshop installatiekunst MUtate: estafette workshop installatiekunst MUtate: estafette workshop installatiekunst MUtate: estafette workshop installatiekunst

MUtate: estafette workshop installatiekunst

Als kunstenaar of ontwerper werk je meestal je eigen ideeën uit, maar wat nou als je aan de slag moet met de ideeën van iemand anders? Is het veel makkelijker als iemand anders al voor je bedacht heeft hoe je werk gaat heten of wordt het dan alleen maar moeilijker? Tijdens de estafette workshop bij de expositie 'MUtate' gaan we in groepjes de eigenschappen van een kunstwerk bepalen, van inspiratiebronnen tot de titel, voordat we het kunstwerk gaan maken. En net als de kunstenaars in de expositie gaan we aan de slag met het werk van de kunstenaar die voor je kwam!

Een estafette afscheid van De Witte Dame.
Na bijna zestien jaar verlaat MU De Witte Dame. Hier zijn we jong volwassen geworden, op Strijp S MUteren we verder. Maar de laatste vijf maanden van MU in De Witte Dame verdienen een speciaal afscheid, een bijzondere estafettegroepstentoonstelling. Elke maand zal een nieuwe kunstenaar de ruimte en het werk van diegene voor hem overnemen en zal de expositie blijven groeien en ontwikkelen.

Videoles.
Bezoek voorbereiden thuis of in de klas? Doe dan hier de Mutate videoles (10 minuten) over de kunstenaar die aan het werk is, of doe ze gewoon allemaal!

1. Willem Claassen: videoles #1
2. Heyniek: videoles #2 
3. KNOL: videoles#3 BO  &  videoles#3 VO
4. Stan Wannet: videoles#4

 

Praktische info
:
Periode:                maandag 1 februari t/m 27 juni 2014

Duur:                     1,5 uur (inclusief bezoek en rondleiding expositie MUtate)
Voor wie:              Basisonderwijs: vanaf groep 6 

                             Voortgezet onderwijs en MBO: onderbouw en bovenbouw 

Aantal:                  min. 10 - max. 30 leerlingen

Locatie:                 MU De Witte Dame, Emmasingel 20 Eindhoven

Kosten:                 € 5,- pp (incl rondleiding expo en videoles)

Aanmelden: bij Kimberley van Uden, educatie@mu.nl

De expositie is ook los te bezoeken (zonder workshop). Kosten voor een rondleiding zijn dan €25,- per groep van maximaal 20 personen.