MUxMADlab: Always in Beta

MUxMADlab: Always in Beta

Connecten met de Creative Coding Community

Always in Beta is een serie bijeenkomsten van De Creatieve Code waar creatieve coders, kunstenaars en ontwerpers hun werk presenteren en ideeën uitwisselen met andere coders. Alles is in beta, en in interactie met publiek, online en offline. Voor elk event werken we samen met een andere partner. We brengen zo studenten en onderwijsprofessionals in contact met de landelijke creative coding community. Op 16 december trappen we af met onze Eindhovense vrienden van MAD Lab en hun onderwijsprogramma Future Makers Factory.

De voertaal van de avond is Engels.

GASTEN
Yu Zhang en Mathias Funk: The Coding Art book
Kunstenaar Yu Zhang en engineer Mathias Funk komen vertellen over hun binnenkort te verschijnen boek Coding Art: een praktische handleiding voor kunstenaars en ontwerpers om meer vertrouwd te raken met programmeren.
Aan de hand van programmeertaal Processing laten zij zien hoe je code kunt gebruiken als tool om te creëren en visualiseren. Hun missie: “take the scary stuff away and learn to talk to the machine”. Dit klinkt als verplichte kost voor iedere (beginnende) creatieve coder toch?  

Live coding by Timo Hoogland (aka T.mo) en Sabrina Verhage
Live coding, algoraves en de schoonheid van code. Vanavond geven Sabrina en Timo een kijkje de keuken van live coding: een performance kunstvorm waar je als publiek de broncode kan zien van de muziek en visuals die live gemaakt worden.

Sabrina Verhage is een live coder en co-founder van Creative Coding Amsterdam en de Live Coding Sessies. Haar werk bestaat uit interactieve graphics, gemaakt met code - bij voorkeur interactief of responsive.

‘Code and sound alchemist’ Timo Hoogland (T.mo) creëerde zijn eigen codetaal ‘Mercury’ om live coding shows en audiovisuele werken te maken. Net als Sabrina is hij actief in de Nederlandse live coding scene.

First Aid For Coders
Voor gefrustreerde coders introduceren we de rubriek First Aid For Coders: heb je een programmeerprobleem, gooi het in de groep. Je krijgt feed-back van onze gasten en van mede coders, online en offline.

PROGRAMMA
19.15u  Inloop
19.30u  Intro door MAD lab en MU
19.40u  Yu Zhang en Mathias Funk: Coding Art
20.10u  First Aid For Coders
20.20u  Live Coding - T.mo en Sabrina Verhage
20.50u Wrap-up 
21.00u Breakout rooms online: live chat met de sprekers
21.30u Einde

Info en Kaartverkoop
Datum: 16 december 19.30-21.30u
Locatie: MU en online via livestream
Voorverkoop tickets liveprogramma: Eventbrite