Onderwijsbijeenkomst VO in Utrecht

Onderwijsbijeenkomst VO in Utrecht

Leer met je leerlingen reflecteren op technologie

Algoritmes, machine learning & data scraping: de ingewikkelde termen vliegen je tegenwoordig om je oren als je het over social media hebt. Hoe help je je leerlingen informatie en digitale hulpmiddelen te interpreteren als je zelf amper het gevoel hebt ’in control’ te zijn van al die vliegensvlugge ontwikkelingen? Hoe laat je leerlingen reflecteren op de groeiende rol die technologie in hun dagelijks leven inneemt? Zou de kunst je daar een handje bij kunnen helpen?

Wij denken van wel! In het kader van de tentoonstelling Algorithmic Superstructures in Utrecht gaan IMPAKT, MU Play & learn en Museum of Equality & Difference (Universiteit Utrecht) het gesprek aan met docenten uit het voortgezet onderwijs.

We beginnen met een bezoek aan de tentoonstelling Algorithmic Superstructures die te zien is bij IMPAKT centrum voor Mediacultuur en in de ruimtes van Casco en Fotodok. Daarna gaan we gezamenlijk in gesprek over de beste manier waarop we bots, bits en boeken in kunnen zetten om leerlingen van nu meer inzicht te bieden in de invloed van technologie en media op onze samenleving en de rol die algoritmes spelen binnen het idee van een Post-truth tijdperk.

Wanneer
Donderdag 8 november, 15.30 - 17.30

Locatie
IMPAKT Centrum voor Mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht

Kosten
€6

Voor aanmelden en meer informatie
educatie@mu.nl