Ontwerp je eigen toekomst | PO gastles programma Ontwerp je eigen toekomst | PO gastles programma Ontwerp je eigen toekomst | PO gastles programma

Ontwerp je eigen toekomst | PO gastles programma

Ontwerp je eigen toekomst! is een speciaal, doorlopend (gast)lesprogramma van MU Play&Learn voor groep 7&8 in het kader van de doorlopende leerlijn voor Cultuureducatie met Kwaliteit binnen het PO.

In 5 lessen laten we de leerlingen kennis maken met (Speculatief) Design en gaan ze denken en werken als een echt ontwerper! We duiken met de leerlingen in de mogelijkheden die de toekomst ons te bieden heeft. Innovatief nadenken over dat wat nu misschien nog helemaal niet aan de orde is, maar door de ogen van leerlingen in hun toekomst aan de orde van de dag zal zijn. Dit kan binnen diverse thema's, misschien gaat het op school wel net over het thema wonen, dan sluiten we daar op aan.

De kinderen leren het ontwerpproces doorlopen, maken in designteams kennis met hoe je een idee bedenkt d.m.v. een brainstorm en gaan hun idee vervolgens vanuit een schets opbouwen met verzameld materiaal. Tijdens de 3e of 4e les brengt de groep een bezoek aan de tentoonstelling MU. In de laatste les krijgt de groep de kans om hun werk te presenteren en daarover de reflecteren, misschien wel samen met de ouders!

Voor meer informatie & boekingen: educatie@mu.nl