Overzicht workshops en activiteiten

Overzicht workshops en activiteiten

Een samenvatting van ons aangepaste programma

Door de maatregelen die gevolg zijn van COVID-19, kunnen wij niet ons reguliere programma aanbieden. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die wél social-distancing-proof zijn en op alternatieve manieren kunnen plaatsvinden.


Allereerst bieden we nog steeds rondleidingen aan, momenteel kan dat bij de expo Worlding Worlds. Lees hier meer informatie over de Alternative Tours


Daarnaast bieden we de volgende workshops en activiteiten aan:

Worlding miraculous futures - Klasien van de Zandschulp & Ashley Baccus-Clark

Klasien van de Zandschulp & Ashley Baccus-Clark ontwikkelden deze speculatieve Design Workshop tijdens Dutch Design Week en het Nederlands Film Festival. Speciaal voor de expositie Worlding Worlds en met in acht name van de ingrijpende maatregelen in het kader van Covid-19 maken zij een online vertaling met Zoom. Juist deze tijd vraagt om het inbeelden van radicaal andere werelden in de toekomst.


Found Footage - Joris Verleg

Joris Verleg heeft een digitale vertaling gemaakt van zijn found footage workshop die hij samen met MU heeft ontwikkeld. Op basis van andermans beelden wordt een geheel eigen werk en wereld gecreëerd. 


Playing with Biomimicry - Emma van der Leest

Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken. Met dit spel laat Emma van der Leest je breder naar de natuur kijken: soms groeit of leeft een oplossing op een paar meter van je bureau in het park. ;) Hoe vaker je het spel speelt en presenteert, hoe meer ideeën er komen. 


Lesmateriaal De Creatieve Code

Het lesmateriaal van de Creatieve Code is te vinden op ons online platform. We begeleiden docenten bij het samenstellen van het lesprogramma, ook nu dit op afstand gegeven moet worden. Lessenreeksen uit De Creatieve Code die supergeschikt zijn voor onderwijs op afstand, zijn bijvoorbeeld Zoom in on Technology of De Microbe Kweektuin.


Gastlessen van kunstenaars

De huidige afstand biedt ook de mogelijkheid om kunstenaars vanuit de hele wereld in de klas te halen. Tijdens de projectweek van de Fontys Hogeschool van Kunsten hebben we drie kunstenaars hun werk rondom een thema aan 300 studenten gepresenteerd en was nadien de mogelijkheid tot een Q&A met de kunstenaars. 


Workshops met kunstenaars uit het MU Netwerk

Naast deze uitgewerkte workshops brengt MU Play & Learn je ook graag in contact met andere makers uit ons netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Studio Post Neon, Dries Depoorter of Cream on Chrome. Ook denken ook graag mee vanuit een inhoudelijke vraag of koppeling bij een bepaalde les.