PENCIL VS PIXEL PENCIL VS PIXEL PENCIL VS PIXEL PENCIL VS PIXEL

PENCIL VS PIXEL

De schoolklas van de toekomst

Op uitnodiging van SCHOOL AROUND voert ontwerpstudio KNOL een experiment uit rondom de toekomst van de leeromgeving. Gedurende twee maanden volgen 24 SintLucas studenten onderwijs in settings variërend van 100% analoog tot 100% virtueel.

In KNOL’s experimentele klaslokaal kunnen ook MU-bezoekers de verschillende onderwijssettings van Pencil vs Pixel ervaren. 

Doel van Pencil vs Pixel is om het debat rondom de snelle ontwikkelingen in het onderwijs tastbaar te maken. Digitalisering zal vele mogelijkheden brengen, maar ook de analoge, tastbare, tactiele omgeving zal van belang blijven voor het onderwijs.

In een reeks van vier fases gaan studenten Mediavormgeving potentiële klaslokalen van de toekomst testen. De ruimte transformeert in een paar weken tijd van een inrichting waarbij er op een extreem fysieke manier les gegeven wordt, tot een omgeving waarin het onderwijs totaal virtueel wordt beleefd. Reacties en ervaringen worden onderzocht en gedocumenteerd. De studenten voeren ‘condtional design’ opdrachten uit, steeds in interactie met de beschikbare analoge/virtuele tools en omgeving.

Elke fase van Pencil vs Pixel daagt uit tot reflectie, over de rol van technologie in het onderwijs, over de relatie tussen fysicaliteit/virtualiteit en het lichaam, en over over de interactie tussen omgeving en gedrag.

Lees de onderzoeksresultaten hier.

OVER SCHOOL AROUND
Pencil vs Pixel is onderdeel van de tweejarige samenwerking tussen MU Play&Learn en SintLucas: SCHOOL AROUND. In een gezamenlijke zoektocht naar de toekomstrichting van het onderwijs wordt een serie programma’s uitgevoerd. Creativiteit en het doorbreken en omkeren van oude, vastgeroeste patronen staan centraal.

Bezoek van het lokaal op afspraak via vivian@mu.nl
Blijf op de hoogte van SCHOOL AROUND projecten via www.schoolaround.tv

A PROJECT BY | MU | SINT LUCAS | KNOL
CONCEPT AND DESIGN | KNOL
DESIGN COLLABORATION | CHRISTIAAN BAKKER
CONCEPT AND RESEARCH | ANNA DEKKER
AUGMENTED AND VIRTUAL | LUCIANO PINNA AND SANDER VEENHOF
MADE POSSIBLE BY | STIMULERINGSFONDS CREATIEVE INDUSTRIE AND iZiVR