Polarities

Polarities

Interactieve rondleiding bij de tentoonstelling

De wereld voelt onze aanwezigheid en dat is te merken. Terwijl de natuur aan de ene kant lijkt af te brokkelen, zijn de mogelijkheden om haar te manipuleren steeds groter. Verloren planten- en diersoorten kunnen weer tot leven worden gewekt. Met zulke technologische mogelijkheden ligt er een hele wereld voor ons open en zijn de ideëen uiteenlopend. Polarities toont de werken van kunstenaars en ontwerpers die zijn gemaakt in samenwerking met Nederlandse wetenschappers. Dit zijn zowel de winnaars van de Bio Art & Design Award 2019, als recente werken van internationale kunstenaars die spelen met uitersten. Van 29 november 2019 tot en met 1 maart 2020 te zien bij MU.


Bezoek Polarities met je leerlingen of studenten! Bij deze expo bieden we een interactieve rondleiding aan voor groepen. We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. En we gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

- Periode: 29 november 2019 tot en met 1 maart 2020
- Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp
- Contact: educatie@mu.nl

Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)
FilmKunst (ism Natlab)

Zelfstandig bezoek met je klas
Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 11 december van 16.00 - 17.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deze keer staan de vakoverstijgende kwaliteiten van de expo centraal. Kom samen met je collega’s en meld je aan via educatie@mu.nl! Deelname is gratis. 

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek
- Duur: 30 – 60 minuten
- Voor wie: PO en VO
- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.
- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl?