The Self Design Academy

The Self Design Academy

De maakbaarheid van het zelf

In de huidige tijd is er geen ontkomen aan zelfhulpboeken, lifestyleguru's en inspirerende quotes. Terwijl we tegelijkertijd worden overspoeld door hyperrealiteiten als klimaatverandering, massamigratie, big data, en nu een pandemie, die we als enkeling niet kunnen overzien, laat staan beïnvloeden. Dan maken we maar het beste van ons zelf. Maar hoe maakbaar is dat 'zelf' nou eigenlijk? 

Van 18 september tot en met 22 november onderzoeken in The Self Design Academy 18 kunstenaars en ontwerpers hoe we onszelf kunnen definiëren, begrijpen en ontwerpen. Geïnspireerd door de zelfhulpindustrie, maar daar ook kritisch op. Is het echt nodig om onszelf steeds te verbeteren en te (her)ontwerpen, en zo ja: op wiens voorwaarden? In hoeverre worden we gevormd door de krachten om ons heen, en hoe krijgen we de touwtjes (weer) in handen?

De werken van deze tentoonstelling zullen zowel fysiek bij MU als virtueel te zien zijn, op de Self Design Site. Gekoppeld aan de off- en online Academy ontwikkelen we een Self Design Academy Share programma van webinars, workshops en talks, die zowel bij MU als op de site te volgen zullen zijn.

Details over het programma worden later bekend gemaakt.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek
- Duur: 30 – 60 minuten
- Voor wie: PO en VO
- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.
- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl