The Self Design Academy - virtuele tours

The Self Design Academy - virtuele tours

De maakbaarheid van het zelf

In de huidige tijd is er geen ontkomen aan zelfhulpboeken, lifestyleguru's en inspirerende quotes. Terwijl we tegelijkertijd worden overspoeld door hyperrealiteiten als klimaatverandering, massamigratie, big data, en nu een pandemie, die we als enkeling niet kunnen overzien, laat staan beïnvloeden. Dan maken we maar het beste van ons zelf. Maar hoe maakbaar is dat 'zelf' nou eigenlijk? 

In The Self Design Academy onderzoeken 18 kunstenaars en ontwerpers hoe we onszelf kunnen definiëren, begrijpen en ontwerpen. Geïnspireerd door de zelfhulpindustrie, maar daar ook kritisch op reflecterend. Is het echt nodig om onszelf steeds te verbeteren en te (her)ontwerpen, en zo ja: op wiens voorwaarden? In hoeverre worden we gevormd door de krachten om ons heen, en hoe krijgen we de touwtjes (weer) in handen?

Online Self Design Academy - virtuele tours
De werken van deze tentoonstelling waren tot 22 november fysiek bij MU te zien. Na deze tijd is het mogelijk om een virtuele tour door de expo te krijgen, in je eigen online leeromgeving. Daarnaast is een groot deel van de werken ook zelfstandig virtueel te beleven op de Self Design Academy Site: https://www.theselfdesignacademy.nl/en/

Praktische info virtuele tour
- Duur: 45-60 min 
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 15 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: je eigen online leeromgeving of Zoom
- Kosten voor scholen: €3,50 bij minimaal 10 leerlingen
- Contact: educatie@mu.nl