Workshop | Fouten Maken (scholen & professionals) Workshop | Fouten Maken (scholen & professionals) Workshop | Fouten Maken (scholen & professionals)

Workshop | Fouten Maken (scholen & professionals)

Reversed design thinking

Fouten maken, ons hele leven is erop gericht dat vooral niet te doen. Vooral op school: binnen de lijntjes blijven en strafpunten voorkomen, maar stiekem maken we geen van allen graag fouten. In deze workshop stap je juist uit je comfortzone en ga je op zoek naar de creatieve kracht van fouten. En waarom balen van een fout als het je juist ook weer op nieuwe ideeën kan brengen!

We starten met de allerfoutste versie, even alle grenzen en beperkingen opzij en vrijuit brainstormen over de gekste ideeën. Dat nemen we vervolgens mee in het maken van de 'Goed Foute' versie. Want zeg nou eerlijk, soms is fout ook gewoon lekker, de zogenaamde Guilty Pleasure!

Opdracht & thema.

Het thema en de opdracht van de workshop kan op maat gemaakt worden en bijvoorbeeld worden aangepast op een thema wat al leeft binnen het team of een bestaande opdracht binnen school. Zo hebben we met het Strabrecht College de workshop gedaan tijdens de Brainport week en zijn we gaan nadenken over de school van de toekomst. Maar met een team uit een overkoepelende Bibliotheek organisatie hebben we juist nagedacht over een educatief programma voor volwassenen binnen de Bieb. De uitkomsten zijn altijd verrassend en het maakt een brainstormsessie ook direct vrijer en dat komt de creativiteit ten goede.


Praktische informatie
- Periode: het gehele jaar
- Duur: 1 tot 2 uur, afhankelijk van specifieke wensen
- Voor wie: iedereen vanaf 12 jaar (zowel scholen als bedrijven)
- Doel: losmaken van creativiteit door vaste kaders los te laten.
- Locatie: op locatie of bij MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven.
- Prijs op aanvraag
- De workshop is te combineren met een interactieve rondleiding.

Aanmelden en info via Juliëtte Verberk: educatie@mu.nl