Worlding Worlds

Worlding Worlds

Waar werelden een werkwoord wordt

Opent nieuwe werelden voor gamers en theaterstudenten
Als je een wereld kon bouwen, hoe zou deze er dan uit zien? In de expo Worlding Worlds blijkt ’werelden' een werkwoord. Science fiction, architectuur, performance en games zijn voor de deelnemende kunstenaars manieren om alternatieve werkelijkheden te verbeelden. Tussen 20 maart en 24 mei openen zich bij MU spannende en totaal verschillende werelden in Worlding Worlds! Wereld je mee?

Bezoek Worlding World met je leerlingen of studenten! Bij deze expo bieden we een interactieve rondleiding aan voor groepen. We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. En we gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

- Periode: 20 maart tot en met 24 mei 2020
- Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp
- Contact: educatie@mu.nl

Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)
FilmKunst (ism Natlab)

Zelfstandig bezoek met je klas
Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 2 april van 16.00 - 17.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deze keer staan de vakoverstijgende kwaliteiten van de expo centraal. Kom samen met je collega’s en meld je aan via educatie@mu.nl! Deelname is gratis. 

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek
- Duur: 30 – 60 minuten
- Voor wie: PO en VO
- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.
- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl