Worlding Worlds

Worlding Worlds

Waar werelden een werkwoord wordt

Als je een wereld kon bouwen, hoe zou deze er dan uit zien? In de expo Worlding Worlds blijkt ’werelden' een werkwoord. Science fiction, architectuur, performance en games zijn voor de deelnemende kunstenaars manieren om alternatieve werkelijkheden te verbeelden. Tussen 22 april en 30 augustus openen zich bij MU spannende en totaal verschillende werelden in Worlding Worlds! Wereld je mee? Vanaf 1 juni is deze tentoonstelling ook fysiek te bezoeken.

Wegens de huidige situatie hebben we de expo volledig online gezet. Je kunt de expo hier en hier vinden. Je kunt dus zelfstandig de expo bezoeken en opdrachten voorbereiden. 

Daarnaast biedt MU Alternative Tours aan. Vanwege de Corona-maatregelen kunnen er geen groepen gelijktijdig MU bezoeken. Omdat onderlinge uitwisseling een essentieel onderdeel is van een bezoek aan MU, wordt dit gesprek online gevoerd. 

Je kunt zelf kiezen in hoeverre je een virtueel bezoek met begeleiding wilt (alles gebeurt online) of een individueel fysiek bezoek an MU combineert met een online nabespreking. Check deze pagina voor meer informatie over de Alternative Tours. 

We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. Vervolgens gaan we met de groep eenn (socratisch) gesprek aan. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast worden de werken gekoppeld aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

- Periode: 22 april (individueel fysiek te bezoeken vanaf 1 juni) tot en met 30 augustus 2020
- Duur: 60-180 min (afhankelijk van mate van virtualiteit)
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 15 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 bij minimaal 10 leerlingen voor een rondleiding van een uur.
- Contact: educatie@mu.nl

Vanaf 1 juni is MU weer geopend voor publiek. Bezoekers kunnen vooraf een ticket reserveren. Het is mogelijk voor een opleiding om haar studenten of leerlijnen de expo te laten bezoeken. In verband met de regelgeving van het RIVM moeten we elke student als onafhankelijke bezoeker behandelen.

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Mail dan naar educatie@mu.nl