To Be Continued - Nineties Productions

To Be Continued - Nineties Productions

To Be Continued - Nineties Productions

An essay by

Ons digitale tijdperk heeft het leven enorm versneld. In nanoseconden hebben we toegang tot alles wat we willen weten, kunnen we met iedereen communiceren en nieuwe werelden creëren. Je zou kunnen denken dat we de tijd onder controle hebben, maar hebben we dat ook? Enerzijds is technologie slechts een instrument dat we zelf ontwikkelen en beheren, anderzijds heeft ze de impact van een natuurkracht.

Met 'To Be Continued', een audiovisuele productie met technologie in de hoofdrol en zonder één acteur, wil theatercollectief Nineties mensen aan het denken zetten over hoe digitalisering en technologie hun perceptie van tijd beïnvloeden. Op het moment dat je je kaartje koopt, ontmoet je de hoofdpersoon van deze installatie, een chatbot op Telegram die jouw input nodig heeft voor zijn digitale voorstelling ter plekke.

'To Be Continued' belicht hoe de hedendaagse digitale cultuur en technologie onze interactie met tijd beïnvloeden en onderzoekt dit door middel van een digitale performance op locatie. De samensmelting van verschillende digitale media en technologie creëert een meeslepende tijdservaring, afgezet tegen muziek geïnspireerd door de wereld van interfaces, apps en preloaders. Tijdens de ervaring gebruikt de bot visuals om de driehoeksverhouding van de bezoeker met technologie en tijd in vraag te stellen. Met deze productie zet Nineties de volgende stap in haar creatieve reis door verder te gaan dan het theater. Voor 'To Be Continued' werkte Nineties samen met videokunstenaar Noralie, interactief ontwerpbureau Moniker en muzikant/producer Philipp Thimm. Voor videokunstenaar Noralie is het ervaren van de productie als "het nemen van digitale psychedelica." 

Dit project was te zien van 20-06-2023 tot 07-07-2023 als onderdeel van ‘Hybrid Tales For Hybrid Times’.foto: Jitske Nap


Nineties maakt theater om de hedendaagse praktijk minder ongrijpbaar te maken. Ze zoeken naar nieuwe perspectieven op onze steeds veranderende wereld en de uitdagingen waar we voor staan. De voorstellingen van Nineties zijn scherpzinnig en eigentijds en spelen met elementen van beeldende kunst, digitale media, literatuur, muziek en performance. Nineties zoekt voortdurend naar nieuwe theatrale vormen om te reflecteren op de huidige tijdgeest en creëert voorstellingen zowel in het theater als op locatie, offline en online, voor volle zalen en intieme groepen, omgeven door koud beton of weelderig rood fluweel op een meanderende reis tussen highbrow en popcultuur.

En kijk hier voor meer informatie.


CREDITS
Concept: Nineties, Noralie and studio Moniker
Directors: Yannick Noomen and Noortje van den Eijnde
Digital design and development: studio Moniker
Music: Philipp Johann Thimm
Scenography: Julian Maiwald
Technical producer Bart van Bokhoven
Producer Merel Hobrink
Creative producer: Vevi van der Vliet
Co-producers: studio Moniker, MU
Visuals: Stijn Stumpel
Marketing: Letice Braun
Press: Annabella Rijksen and Berber Stolte

'To Be Continued' is made possible by Cultuurloket DigitALL, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten and Amsterdam fonds voor de kunsten.
Research rondom To Be Continued maakt deel uit van de

Dit is een Innovatielabs project waarin MU samenwerkt met affect lab en The Hmm.

Wil je meer weten ga dan naar http://toolkitfortheinbetween.net/